Fler ölsorter eller barfix?

Tjenare!

Sitter här på rock baren med min laptop och blev sugen på att skriva lite i bloggen, det känns som att det var ett bra tag sen. Det känns ganska skönt att släppa jobbet lite och bara prata med er. Att brygga öl är ju jättekul, hitta rätt recept, följa rätt instruktioner, koka vid rätt temperatur, lägga humlet i rätt tid, ja, allt sånt är roligt men det kräver tid och koncentration och ibland är det skönt att göra lite annat, som att skriva.

Verksamheten går bra och vi funderar på om vi ska expandera lite, antingen fokusera på bryggeriet mer eller fokusera mer på baren. Vi är kluvna men oavsett var vi vill expandera så måste vi börja tänka på finansiering.  Vi har en bekant som tagit ett företagslån  och som är nöjd med de villkoren och service från det företaget, så vi har pratat om att kanske prata med dem och se vad de kan erbjuda oss. Har vi förstått det rätt så går det fort att få pengarna när man blivit godkänt som företag hos dem.

När det kommer till planerna med bryggeriet finns bland annat saker vi skulle vilja göra, framför allt ta fram nya produkter, det vill säga en ny öl. Jag vet inte hur mycket ni kan om öl men idag är öl-industrin mycket mer komplex än det var för i tiden. Innan bryggde man öl med vatten, humlet och malten och inget annat. Idag har industrin och framförallt konsumenterna blivit mer öppna till nya sätt att brygga öl och kombinera det med nya smaker. Jag har nog sett passionsfrukts öl, öl med dofter av bär, öl med kaffesmak, med andra ord ett hav av nyanser och smaker.

Ja, som ni kanske förstår är planerna många, kring baren har vi också tänkt mycket. Det vore jätteskoj att renovera den lite, fixa några grejer som behöver kärlek, så vi har mycket att tänka på.  Men ja, nu måste jag fortsätta jobba här, det var himla skönt att skriva och berätta för er lite om våra planer och vi får hoppas på att få de gjorda!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *