Nya recept under karantäntider

Hej bloggen

Det var ju länge sedan och ja, det är för att tiden har jag ägnat till min verksamhet det har varit mycket att göra men dagens händelser har verkligen försvårat för oss, antal gäster på restaurangen har sjunkit något enormt och vår verksamhet ligger i kris. Det är inte en rolig scenario för hotell och restaurangbranschen. Jag klagar ju inte, så ta mig inte fel, jag förstår att vi måste hålla oss hemma så mycket vi kan och att man ska undvika att sociala sammanhang med folksamlingar meeeeen så det svider i kassan.

Jag har dock, i brist på annat, börjat prova lite nya recept på öl jag brygger hemma. Jag har köpt en fin malt och jag har tänkt att jag ska brygga med lite kaffebönor i. Jag har nämligen hört om en öl som är bryggt så att det ger en viss kaffedoft eller kaffekänsla för den som drycker det. Jag vill testa och i och med att restaurangen är stängd förutom på fredag och lördag, så har jag tiden att testa på nya idéer.

I brist på kunder har vi också börjat prata med andra restauranger, kaféer och hotell om vi kanske ska strategisk jobba med att få ekonomin att gå runt. Vi har ju tänkt främst på att erbjuda rabatter på take away eller till och med kanske gå med på att erbjuda hemleverans, men det är något vi arbetar på, det är många riskfaktorer att ta hänsyn till och vi kan inte bara köra på utan att ha tänkt igenom allt så vi inte gör det värre för våra kunder.

Ja ja, jag hoppas att ni alla där ute mår bra och att inga i er närhet mår dålig och finns det någon så hoppas den personen tillfrisknar snart.

Ha en fin dag, ta hand om varandra och följ råden som ges för att stoppa denna kris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *