Öl från Kina

Tjena bloggen!

Oj att det redan har gått ett helt år sedan jag sist skrev här. Har varit sjukt galet år med corona och all den ekonomiska osäkerhet som det medförde. Men vi har tack och lov klarat oss helt okej, mest tack vare vårt bryggeri så vi inte är beroende av att folk dricker sin bärs här hos oss på baren. Sommaren var det nästan som vanligt faktiskt med besökare och uteserveringen var fullsmockad nästan varje kväll, niiice.

Så vi siktar för fullt nu på kommande säsongen och har byggt ut vår uteservering för ytterligare plats för fler gäster och har redan börjat så smått med uteservering. Är ju äntligen vår i luften och vad passar bättre då än att joina sina polare för en öl i solen, jävligt efterlängtat för de flesta av oss. Våren brukar ju innebära att vi kryper ur våra grottor men i år är det som om vi har varit cavemen forever känns det som.

Claes, Mats och jag har dessutom en strålande nyhet för er öläskande gäster – nämligen öl från Kina! Coolt va! Marknaden för hantverksöl har ökat rejält där och det är nästan lika populärt där som här i storstäderna att hänga på puben och prova olika sorter. Kul fakta är att ölen där ofta innehåller ris, durra och ibland även råg. Istället för hops som vi har i ölen här använder de istället något som heter bittergurka för att få till den där goda bittra smaken.

De två största ölbryggerier i Kina att lägga på minnet är Snow Beer och Tsingtao Beer, vilka vi självfallet har beställt, tillsammans med en rad olika mindre välkända sorter. Ska vi fett nice att provsmaka dem snart när de anländer med frakt från Kina med tåg. Vi valde tågfrakt då det är snabbare än båt, men billigare än flyg – och bäst av allt, det är det mest miljövänliga alternativet. Vi är såklart måna om miljön och att våra kunder ska kunna dricka sin öl med gott samvete, även om det är öl från andra sidan jorden.

Hantverksöl-festivaler har också börjat bli mer populära i Kina, framförallt i Beijing och Shanghai. Först för några år sedan startade Shanghai International Beer Festival och Shanghai Beer Week, gissa om grabbarna och jag är SÅ peppa på att åka dit 😀 vi älskar ju hantverksöl, festivaler och att resa. Kanske nästa år… peppar peppar.

Hej så länge, Richard.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *