Skägg och öl: yes!

Jag tror att vi alla har märkt hur stort det skäggmodet är nu. Ja, vi har också märkt det bland stor delen av våra kunder som kommer till baren för att prova på de olika ölsorter vi har i sortimentet.

Min tanke först var: vad skönt för oss killar att lämna skägget bara att växa till, men nej, nej, nej, det var verkligen inte bara så smidigt, det var helt enkelt inte så enkelt. Istället är det maximal skäggvård som gäller! Om man väljer att satsa på det för att få ett snyggt skägg, då är det är en prestation i sig. Man skulle kunna se det från det perspektivet. Det ligger mycket jobb bakom alla dessa snygga skägg man ser runt på stan och man kan bli hur nördig som helst.

Jag har valt att lämna skägget växa och just nu trivs jag med mitt skägg. Jag väljer att se skäggtrenden som killarnas revansch och som killarnas chans att ha lite kul med utseendet, någonting som har varit tjejernas privilegium under lång tid. Att få valmöjligheter med sin utseende som kille har blivit en kul grej. Man kan gå på olika barbers eller herrsalonger, där man kan bli ompysslad. Jag känner mig som en ny människa efter varje besök … men … det kan inte bli så ofta eftersom det kostar ganska mycket om man gör det frekvent. Istället så har jag och många av mina kompisar valt att investera i skäggtrimmer för att kunna fixa det hemma. Sedan så vill man ju också gärna att skall kännas bra, vara mjukt och få lyster! Då behöver man alla dessa berömda skäggoljor och balms så klart. Jag har bestämt mig på att testa med att smörja in olivolja i skägget en dag för att se hur det funkar… det borde vara minst lika bra och mjukgörande, eller? Vad tror ni? Någon av er som har testat att använda olivolja i skägget och kan berätta om det fungerar som produkt för skäggvård?

Skägg är verkligen en naturlig del av oss. Skägg ser snyggt ut och kan passa både till vardagskläder och kostym utan några problem. Tittar man i italienska modetidningar för herrar så kan man se bilder på snygga moderna affärsmän med välskötta skägg. Det är ingen tvekan att skägget är tidens accessoar för oss män, ingen som man tidigare hade trott. Vi får se hur lång tid modet håller sig.

Nu skall jag passa på och titta på några bilder på nätet, jag kanske hittar någon frisyr som kan vara passande. Det skulle vara kul att veta vilket land har mest män med skägg. När jag var barn drömde jag alltid om att få skägg som vuxen. Så lustig att det finns så många olika och extrema alternativ för att förvandla oss till snygga män, Antingen rakar man hela håret på huvudet eller så lämnar man allt hår i ansikten växa. Ganska galet! Nu tror ni säkert att jag blivit helt utseendefixerad men nej det är inte så. Jag vill helt enkelt hylla möjligheterna som vi män har fått. Vilken kul grej att någonting så naturligt som håret i ansikten har blivit en trend.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *