Viktigt med kostnadskoll!

Hej igen!

En del av att vara företagare handlar ju om administration och ekonomi, tyvärr! Att ha koll på sina kostnader är ju givetvis superviktigt om det ska kunna bli något över i slutändan. Igår när jag satt och betalade våra fakturor bestämde jag mig för att verkligen ha fokus på detta, vad är det egentligen vi betalar för varje månad!? Jag upptäckte då att vi låg på ett anvisat avtal gällande el vilket verkligen inte är optimalt kostnadsmässigt. Fördelen är att det inte är någon bindningstid på ett anvisat avtal utan det är bara att börja att leta runt efter elbolag och ett billigt elavtal.

Började Googla runt och insåg rätt snabbt att det verkligen är en djungel därute. Hittade dock efter ett tag fram till elleverantören Göta Energi som hade ett avtal som verkligen var lätt att förstå sig på, El till inköpspris. Man betalar alltså samma pris för elen som de köper in den för. Det som tillkommer är endast en fast månadsavgift på 35 kr eller 59 kr beroende på förbrukning. Passade även på att ringa in till kundservice och fick svar rätt så omgående utan att behöva sitta i långa telefonköer vilket givetvis kändes skönt. Fick bra svar på mina kompletterande frågor som jag hade så efter det så valde jag att teckna detta avtal direkt över telefon. Smidigt! Nu är det bara att luta sig tillbaka och låta Göta Energi sköta resten och nästa månad så har man gjort sig en rejäl besparing!

De stora posterna man betalar varje månad är ju dock givetvis för råvaror och dryck. Givetvis går det att göra besparingar även här men jag betalar hellre lite mer för riktigt bra råvaror än att försöka spara in på detta. Tror även att kunderna är villiga att betala lite mer för riktigt bra mat gjord på riktigt bra råvaror. I en liten ort som Motala kan man dock inte ta ut vilka priser som helst så givetvis få det bli en liten avvägning här om man inte ska förlora för många kunder till de lokala pizzahaken. Jag tycker dock att vi erbjuder en lite annan typ av upplevelse med lite lyxigare mat, ett lite bredare och bättre utbud på öl och vin samt en genomgående bättre service. Hittills har det i alla fall fungerat fint men nu kommer hösten och vintern så då återstår att se hur välbesökt det blir här när vi stänger igen uteserveringen som har funkat så fantastiskt bra nu under sommaren.

Tror ju mycket på de temakvällar som jag skrev om senast och lyckas vi nu bara nå ut med informationen om dessa till rätt målgrupp så tror jag på succé. Vi kämpar på och den som lever får se helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *